zelf een blog beginnen? #2

zelf een blog beginnen? #2

november 27, 2019 0 Door Eva

Het is er weer hoor een nieuwe blog van deze serie. Het was niet echt bedoeld als serie, maar het leek me wel een leuke serie. Dus elke maandag komt er van deze serie een nieuwe blog online (in ieder geval als het lukt). Ik ga me best doen. In deze serie ga ik telkens 1 belangrijk ding om een blog te beginnen behandelen. Ik hoop dat jullie het een leuke serie vinden! Dan hier het 2de deel!

Vandaag gaan we een goede naam bedenken. Een goede naam bedenken is best wel moeilijk, daar heb ik 5 tips voor:

 1. weet waar je je blog over wilt laten gaan. Als je dat weet, weet je ook al een beetje wat voor naam het gaat worden.
  – een blog over jezelf, dan verwerk je er vaak je eigen naam in.
  – een blog over alleen het strand of piano’s, dan bedenk je een naam die met het strand te maken heeft of dus piano’s.
  – een blog waar je recensies schrijft, dan verwerk je in je naam waar je recensies over schrijft (bijvoorbeeld: boeken, films of restaurants). Zo weet je dus ook een beetje wat er in je naam komt.
 2. Bedenk een naam die makkelijk te onthouden is, zo kunnen mensen later je website makkelijk terug vinden en dat is natuurlijk wat je wil.
 3. Maak je naam niet te lang! Als iemand je blog wilt opzoeken moet hij/zij telkens weer die lange naam intypen. Nog een voordeel van een korte naam: hij is ook veel makkelijker te onthouden, dus meer kans dat je blog wat vaker bekeken wordt (want iedereen doet het voor de leuk, maar ook wat kijkers maken je toch wel blij 😉)
 4. Een van de belangrijkste van dit rijtje. Kies een naam die jijzelf een leuke naam vindt! Want anders schrijf je onder een blognaam die je niet eens leuk vindt!
 5. En kies niet een naam die net ietsjes anders is dan een andere blog, zo worden jullie door elkaar gehaald en je wilt natuurlijk wel dat je opvalt tussen allll die bloggen.

Ik hoop dat jullie iets hebben gehad aan deze blog. Ik vind het heel leuk om voor deze serie te schrijven. Dus ik ga zeker hiermee door. Laat in de reacties weten wat ik in de volgende blog van deze serie kan behandelen.

Doei, doei XOXO Eva💕